Opastetut kävelyt Helsingissä

blogiin4

Teen opastettuja historiallisia kävelykierroksia Helsinkiin. Jännittävillä kävelykierroksilla tutustutaan muun muassa kaupungin sotahistoriaan, patsaisiin ja arkkitehtuuriin.

 

Kävelykierroksia voi tilata esimerkiksi yritysten virkistyspäiviin tai yhdistysten jäseniltoihin. Hinnat 190 + alv. Mukaan mahtuu 5-30 henkeä. Kierrokset kestävät noin 1,5 tuntia.

Valittavana esimerkiksi seuraavia kävelykierroksia:

Helsinki sodassa -kävely

Kävelykierroksella katsotaan, mitä sodan merkkejä Helsingissä on vielä jäljellä. Jos osaa katsoa oikeista paikoista, niin talojen kivijaloista löytyy pommien jälkiä ja katoilta hälytyssireeneitä. Kierroksella kuljetaan Helsingin keskustan pommitusten paikoilla, tutustutaan ilmatorjuntaan ja muihin tärkeisiin sotakohteisiin.

Helsingin arkkitehtuuri -kävely

Kävelyretkellä käydään reipasta vauhtia läpi Helsingin arkkitehtuurin vaiheet Engelistä nykypäivään. Helsingin arkkitehtuuri on kiehtovaa ja monipuolista. Kaupungissa on jykevää empireä, koristeellista jugendia, pröystäilevää uusromantiikkaan ja hohtavaa funkkista.

Helsingin taiteilijapatsaat -kävely

Taiteilijat ovat saaneet Helsinkiin lukuisia muistomerkkejä ja veistoksia. Kävelykierroksella tutustutaan keskustassa oleviin taiteilijapatsaisiin ja niiden jännittäviin taustoihin. Helsingin patsaat -kierros on taiteen ja kulttuurin ystävien suosikkikierros.

Töölönlahden historiaa ja kulttuuria -kävely

Kävelykierroksella kierretään ympäri historiallinen Töölönlahti, josta on muodostunut suomalaisen kulttuurin kehto. Lahden ympäristöön liittyy monia kiehtovia tarinoita: Siellä on maalattu Suomen kultakauden tauluja, siellä on Helsingin ainoa naisen näköispatsas, eräälle nurmikolle on koira haudattuna.

Kivinokka-kävely

Kävelyretkellä tutustutaan Kivinokan historialliseen kesämaja-alueeseen ja Vanhankaupunginlahden luontoon. Reitti kiertää merenrannalla ja vanhassa aarnimetsässä.

Varaukset ja tiedustelet: info@paulijokinen.fi