Murhakävely

Helsinki Experience -kävelyilläni tutustutaan Helsingin historiaan monista eri näkökulmista. Jännittävillä kävelykierroksilla tutustutaan muun muassa rikoshistoriaan, Helsingin pommituksiin, patsaisiin ja arkkitehtuuriin. Kierrokset sopivat erinomaisesti mm. virkistyspäiviin ja tyky-päiviin.

Murhakävely

Vedän Helsingissä suosittua Murhakävelyä, jossa tutustutaan kansaa kohahduttaneisiin henkirikoksiin ja vieraillaan tapahtumapaikoilla. Monet muistavat Tehtaankadun poliisisurmat, mutta kuka muistaa Kaivopuiston lapsisurman tai vuodesohvaan piilotetun ruumiin. Ei lapsille ja heikkohermoisille! Teen kierrosta tilauksesta yksityistilaisuuksiin esimerkiksi yrityksille ja yhdistyksille.

Helsinki sodassa -kävely

Kävelykierroksella katsotaan, mitä sodan merkkejä Helsingissä on vielä jäljellä. Jos osaa katsoa oikeista paikoista, niin talojen kivijaloista löytyy pommien jälkiä ja katoilta hälytyssireeneitä. Kierroksella kuljetaan Helsingin keskustan pommitusten paikoilla, tutustutaan ilmatorjuntaan ja muihin tärkeisiin sotakohteisiin.

Helsingin arkkitehtuuri -kävely

Kävelyretkellä käydään reipasta vauhtia läpi Helsingin arkkitehtuurin vaiheet Engelistä nykypäivään. Helsingin arkkitehtuuri on kiehtovaa ja monipuolista. Kaupungissa on jykevää empireä, koristeellista jugendia, pröystäilevää uusromantiikkaan ja hohtavaa funkkista.

Kivinokka-kävely

Kävelyretkellä tutustutaan Kivinokan historialliseen kesämaja-alueeseen ja Vanhankaupunginlahden luontoon. Reitti kiertää merenrannalla ja vanhassa aarnimetsässä.

Helsingin taiteilijapatsaat -kävely

Taiteilijat ovat saaneet Helsinkiin lukuisia muistomerkkejä ja veistoksia. Kävelykierroksella tutustutaan keskustassa oleviin taiteilijapatsaisiin ja niiden jännittäviin taustoihin. Helsingin patsaat -kierros on taiteen ja kulttuurin ystävien suosikkikierros.

Töölönlahden historiaa ja kulttuuria -kävely

Kävelykierroksella kierretään ympäri historiallinen Töölönlahti, josta on muodostunut suomalaisen kulttuurin kehto. Lahden ympäristöön liittyy monia kiehtovia tarinoita: Siellä on maalattu Suomen kultakauden tauluja, siellä on Helsingin ainoa naisen näköispatsas, eräälle nurmikolle on koira haudattuna.

Patsasraati

Kierretään keskustan patsaita ja arvostellaan niitä. Kierroksella selviää, kuka pitää perinteisistä patsaista ja kuka tykkää modernimmasta taiteesta. Annetaan patsaille pisteitä ja katsotaan mikä patsas vie voiton. Hauska kierros, joka sopii mainiosti virkistyspäiviin.

Opas Pauli Jokinen on Helsingin historiaan laajasti perehtynyt tietokirjailija ja Helsingin kävelyfestivaalin järjestäjä.

Hinnat ja varaukset:

Kävelykierroksia voi tilata esimerkiksi yritysten virkistyspäiviin tai yhdistysten jäseniltoihin. Hinnat 190 + alv. Mukaan mahtuu 5-30 henkeä. Kierrokset kestävät noin 1,5 tuntia.

Varaukset ja tiedustelet: info@paulijokinen.fi