Grillipaikka tuo yhteisöllisyyttä

Meillä Kivinokassa oli pieni ongelma. Rannoilla grillataan kertakäyttögrilleillä ja ne jätetään käytön jälkeen lojumaan luontoon. Koululaisryhmät ovat kyselleet usein, onko Kivinokassa grillipaikkaa. Ei ole, olemme joutuneet vastaamaan.

Alueella selvästi kaivataan yleistä grillipaikkaa. Pitihän sellainen sitten saada.

Ratkaisuyritys numero 1: Yritetään neuvotella kaupungin kanssa, jos kaupunki rakentaisi sellaisen. Monta vuotta neuvoteltu, mutta asia ei vaan ole edistynyt. 

Ratkaisuyritys numero 2: Hankitaan sitten itse sellainen. Tuumasta toimeen ja nyt Kivinokassa on yleinen grilli.

Saaritoimikunta tilasi grillin ja hienon tilasikin. Mikkelin toimintakeskus teki grillin kierrätysmateriaalista. Se on tehty rekan vanteesta. Grilli saapui Kivinokkaan viime viikolla.

Grilli on tanssilavan vieressä uimarannan läheisyydessä. Kivinokkalaiset ry tarjoaa grillin kaikkien yhteiseen käyttöön. Omat hiilet pitää tuoda mukana. Toivomme, että grillille on paljon käyttöä. Toivomme myös, että grillin käyttäjät kantavat vastuunsa eli ottavat huomioon muut grillaajat ja siivoavat jälkensä. Sillä tavoin grilli pysyy jatkossakin yhteisessä käytössä.

Viime perjantaina vietimme grillin avajaisia pienehköllä porukalla ja mukavaa oli.

Ehkä grillimesta tuo myös uudenlaista yhteisöllisyyttä alueelle.

Grillin vieressä on myös pihapelejä lainattavaksi: mölkkyä, petankkia, krokettia, yms. Niihin pätee samat säännöt kuin grilliin. Palautetaan pelit takaisin laatikkoon käytön jälkeen, jotta muutkin voivat pelata niillä. 

Ja myös tasapainoilua voi rannalla testata.

Yhteisöllistä kesän jatkoa! Kivinokan kesämajalaisille ja muille Kivinokan ystäville!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.