Geokätköilyä Kivinokassa

Juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina teimme Kivinokassa pienen kävelylenkin. Olimme saaneet vinkin, että vanhan metsän hiidenkirnuilla on geokätkö. Päätimme lähteä sitä etsimään.

Geokätköily on harrastus, jossa koordinaattien avulla etsitään piilotettuja rasioita. Rasioissa on usein vihko ja kynä, jonne voi kirjoittaa oman nimensä ja päivämäärän. Siellä voi olla myös joitain pieniä vaihtoesineitä. En ole koskaan geokätköilyä varsinaisesti harrastanut, mutta Wikipedia tietää, että Suomessa on 47 000 geokätköä ja maailmalla yhteensä yli 2 miljoonaa.

Latasimme puhelimeen ammattilaisten tavoin geokätköily-appsin.

Matkalla kohti hiidenkirnuja huomasimme, että luontopolun alussa parkkipaikan tietämissä on myös geokätkö. Mahtoivat ohikulkijat kummmastella, kun pyörimme siinä ympyrää tuijotellen kännykkää. ”Nyt se näyttää, että 5 metriä pohjoiseen. No nyt taas 3 metriä länteen. Mitä ihmettä, taas 12 metriä itään.”

Sitä geokätköä emme koskaan löytäneet.

Matka jatkui kohti hiidenkirnuja. Olen käynyt hiidenkirnuilla aikaisemminkin, mutta aina niitä on yhtä hankala löytää. Eivät ne erityisen vaikeassa paikassa ole, mutta kun ei sitä paikkaa vaan ikinä muista. Muistin, että ne ovat jonkun kallion  pohjoisrinteellä (tekisikö joku jo ne viitat sinne?).

Samoilimme aikamme metsässä ja olimme jo luovuttamassa. Yhden kallionnyppylän päätimme vielä kiertää ja sieltähän ne löytyi.

Ja se geokätkökin sieltä löytyi.

Kirjoitimme nimemme kätkön vihkoon.

Jätimme vaihtotavarapusiin Dallapé-pinssin.

Geokätkeilijöitten aapinen ja raamattu on Geocaching.com-sivusto, jolla on yli 6 miljoonaa rekisteröityä jäsentä (nyt minäkin olen yksi heistä). Sivuston mukaan Kivinokassa on neljä geokätköä. Yhtä emme siis löytäneet, hiidenkirnuilla oli yksi ja kaksi muuta ovat Riihellä ja kartanolla. Seuraavaksi etsimään niitä!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.

Kommentit on suljettu.