Kahvifestivaali Helsinkiin – kenen vatsa kestää?

Siinä oli cappuccino.

Helsinki saa oman kahvifestivaalinsa. Helsinki Coffee Festival järjestetään maaliskuussa Suvilahdessa. Väittävät olevansa Suomen ensimmäinen kahvifestari.

Festari esittelee ”mielenkiintoisimmat kahvilat, paahtimot ja laitevalmistajat. Festivaaleilla pääsee maistelemaan erilaisia kahvilaatuja ympäri maailmaa ja oppimaan kaiken kahvista.”

Helsinki Coffee Festival kertoo aloittavansa kahvin vallankumouksen. Aika paljon luvattu, mitä sillä ikinä tarkoitetaankaan. Mielestäni kahvin vallankumous on koko ajan menossa. Yhä harvampi tyytyy juomaan kahviloissa perus-suodatinkahvia, vaan erikoiskahvia tilataan yhä enemmän. Kuluttajat ovat kahvitietoisempia kuin aikaisemmin.

Kahvivallankumous päättyy silloin kun erikoiskahvista ei puhuta enää erikoiskahvina, vaan eri kahvilaadut ovat yhtä luonnollinen osa kahvitarjontaa kuin vaikkapa erilaiset karkit kaupan karkkihyllyssä.

Mutta hienoa, että kahvifestivaali järjestetään. Suomessa juodaan niin paljon kahvia, että luulisi festivaalille olevan tilausta. Se on sitten eri asia kenen vatsa kestää. Festarilla olisi kiva lipitellä ja maistella erilaisia kahvilajeja, hieman samoin kuin olutfestareilla eri oluita. Mutta ihmiskroppa taitaa kestää olutta paljon paremmin kuin kahvia.

Kenties piipahdan festareilla lipittämässä yhden suodatinkahvin maidolla. Jos oikein innostun, niin tilaan americanon.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.