Kirjapäivästä perinne?

Kivinokassa järjestettiin viime viikonloppuna pieni kirjahetki, jonka teemana oli Helsinki-aiheiset kirjat. Julisteessa tapahtuma sai mahtipontisen nimen Kivinokan kirjapäivä, mutta mistään varsinaisesta päivästä ei ollut kyse, vaan pienestä kirjatuokiosta.

Paikalla omista kirjoistaan olivat kertomassa Eero Haapanen, Maarit Verronen ja Laura Salama. Minä juonsin keskustelun parhaan kykyni mukaan.

Haapanen esitteli kirjansa Sörkan rysäkeisarit, joka kertoo Vanhankaupunginlahdella eläneestä kalastajasuvusta. Verronen kertoi Sulhanen-kirjastaan, jossa käydään läpi pienen Sulhasen saaren historia. Salama on Kivinokan kesämajalaisia, ja hän on tehnyt päiväkirjamaisen teoksen Kesä Kivinokassa, joka sisältää myös runsaasti Lauran piirroksia. Näitä kirjoja suosittelen lämpimästi kesälukemiseksi.

Ajatus kirjatapahtumasta sai alkunsa keväällä. Olen itse innokas paikallishistorian harrastaja ja luen paljon Helsinkiin liittyvää kirjallisuutta. Keväällä Saaritoimikunnassa syntyi idea, että jos kutsutaan Helsingistä kirjoittaneita ajankohtaisia kirjailijoita kertomaan teoksistaan. Eero, Maarit ja Laura suostuivat mielellään.

Mielelläni jatkan tätä perinnettä myös tulevaisuudessa. Kenties joskus kirjahetki laajenee oikeaksi ”kirjapäiväksi”, jossa on mukana myös muuta ohjelmaa. Punaisena lankana pitäisin kuitenkin mielelläni Helsinki-aiheiset kirjat.
  
Ilmoitelkaa, jos tulee ideoita miten tapahtumaaa voisi kehittää. Oheisjuttuja, kilpailuja, yms…

Toisaalta tällainen pieni kirjahetki oli myös oikein kiva ja viihtyisä. Ei sitä väkipakolla tarvii laajentaa.

Kiitos vieraille ja hyvälle yleisölle!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.