Kirppis ja siivouspäivä – plussat ja miinukset

Viime lauantaina Kivinokassa vietettiin siivouspäivää, kirppispäivää ja ravintolapäivää samaan aikaan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun näitä kaikkia vietettiin samana päivänä. Tämä toimi ikään kuin testinä, että kannattaako jatkossakin järjestää vastaavaa.

Tässä omasta näkökulmastani plussia ja miinuksia.


Plussat:

+ Ihmisillä oli hauskaa ja paikalla olleet nauttivat silmin nähden tapahtumasta. Eikä edes satanut.

+ Tehokasta siivoomista. Rantoja, palstakopin ympäristöä, kesämajojen ympäristöjä ja monia muita yleisiä tiloja tuli siivottua. Kiitettävää ahkeruutta, kiitos siitä. Paljon oli vapaaehtoisia auttamassa ja tekemässä. Roskalavat tulivat täyteen, enempää ei voi vaatia.

+ Synergiaa. Uskon, että kirppiksen järjestäminen toi paikalle myös sellaisia ”siivoojia”, jotka eivät välttämättä muuten olisi tulleet.

+ Ravintolapäivä. Ravintolapäivä sattui olemaan samana päivänä, mutta siitä on hieman vaikea sanoa mitään. Ruokaa oli myymässä vain muutama innokas. Meidän piirakkamme menivät lähes kaikki. Ja makkaralla oli kova kysyntä. Alkujaan oli tarkoitus, että makkarat ovat vain talkooväelle. Mutta kysyntä oli niin kovaa, että piti oikein lähteä kaupasta hakemaan lisää. Suomi on makkaramaa. Ja vaikkei ruuan myyjiä hirveästi ollutkaan paikalla, niin oli se Ravintolapäivä tässä yhteydessä kuitenkin mukava pieni lisä. Plussalle jää.

Miinukset:

– Kirppis ja siivouspäivä ehkä hieman söivät toisiaan. Huomasin itse, ettei oikein taivu kaikkeen samaan aikaan. Piti keskittyä joko siivoomiseen tai myymiseen. Ostelemaan en ehtinyt ollenkaan. Pohdin, että voisiko ensi vuonna siivouspäivän ja kirppispäivän järjestää peräkkäisinä päivinä: toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina. Ehkä siinä ei kuitenkaan ole järkeä, ehkä väkeä ei riitä molemmille päiville.

– Roskalavat ja kirppis olivat molemmat rannalla. En tiedä oliko roskalavojen ympäristö nyt niin hirveän idyllinen paikka kirppikselle. Mietin, että olisiko kirppis kannattanut järjestää vaikka urheilukentällä. Ehkä ei kuitenkaan, siellä olisi ollut varmaan paljon vähemmän väkeä. Oli se kuitenkin kiva, että oltiin kaikki samassa paikassa. Ehkä lavat voisi ensi kerralla sijoitella hieman toisin.

SUMMA SUMMARUM: Plussat voitti 3-2. Mielestäni onnistunut ja kokeilemisen arvoinen tapahtuma. Pientä viilaamista ja hiomista, niin ensi vuonna vielä parempi. Vai mitä mieltä itse olette?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.