Kivinokan vanhan metsän suojelu etenee

Tämän otsikon muistan kirjoittaneeni aikaisemminkin, parisen vuotta sitten. Kaupungin ympäristökeskus oli silloin suojelemassa metsää. Aiheesta pidettiin työpajoja ja järjestettiin kävelykierros metsään, jossa ideoitiin sen käyttöä.

Vuonna 2015 ympäristösuunnittelu Enviro Oy teki Esa Lammin johdolla oikein mainion vanhan metsän hoito- ja käyttösuunnitelman. Se löytyy tästä linkistä. 

Mutta sitten tapahtui jotain. Asia ei edennyt mihinkään. Tiedustelin asiaa ympäristökeskuksesta ja sieltä vastattiin, että asia oli ”jäänyt kiireellisempien töiden jalkoihin.”

Mutta nyt näyttää jälleen hyvältä. Emma Karin ja 44 muun valtuutetun aloitteen pohjalta metsää ollaan suojelemassa. Se on Helsingin kaupungin lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Sen lisäksi halutaan suojella Kallahden matalikko.

Samapa tuo, mitä kautta se suojelupäätös tulee. Meiltä Kivinokkalaiset ry:n Saaritoimikunnalta pyydettiin lausuntoa asiaan ja totta kai me puollamme metsän suojelua. Toivottavasti asia tällä kertaa etenee toteutukseen saakka. Environ toteuttama hoito- ja käyttösuunnitelma on edelleen kelvollinen.

Suojeltava alue kartalla:

***

***

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.