Kokoomuksen rivit rakoilevat Kivinokka-asiassa

Näkymä Kivinokan lintulavalta Vanhankaupunginlahdelle.

Kivinokka asunnoiksi vai virkistyskäyttöön? Tämä on ollut kuuma peruna Helsingin paikallispolitiikassa viime viikot ja kuukaudet. Mediassa on usein kerrottu, että kokoomus haluaa rakentaa Kivinokan.

Varmasti suurin osa kokoomuslaisista haluaa Kivinokkaan asuntoja, mutta puolue ei ole lainkaan niin yksimielinen asiasta kuin annetaan ymmärtää. Itä-Helsingin Kokoomuksen puheenjohtaja Ari Kähärä on kertonut, että heidän mielestään Kivinokka tulee säilyttää virkistysalueena. Hänen tietojensa mukaan ainakin Laajasalon Kokoomus on samaa mieltä. Ja molemmat edustavat Itä-Helsinkiä, siis aluetta jossa Kivinokka sijaitsee.

Itä-Helsingin Kokoomuksen Kähärä kirjoittaa Facebookissa näin (klikkaa kuvaa, niin saat sen isommaksi):

Kokoomuksen valtuutettu Jarmo Nieminen on tunnettu luontoihminen ja merellisen Helsingin puolustaja. Hän on myös Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja. Nieminen on ottanut myös voimakkaasti kantaa Kivinokan säilyttämiseksi virkistysalueena.

Niemisen allekirjoittamassa luonnonsuojeluyhdistyksen tiedotteessa (14.4) todetaan mm. seuraavaa:

”Rakentaminen on ohjattava jo rakennetuille alueille. Erityisen huolestunut yhdistys on erillispäätöksin katoavista Helsingin luonnon arvoalueista ja kaupungin yleiskaavan visiotyössä luonnostelluista suunnitelmista muuttaa luonnontilaiset virkistysalueet ”laadun parantamisen” nimissä rakennetuiksi puistoiksi.

Yhdistys ei voi hyväksyä Vartiosaaren, Kivinokan ja Viikin luonnonsuojelualueen rantojen kaavoittamista asuinkäyttöön. Alueet tulee kehittää kulttuuri- ja luontoarvoja kunnioittavalla tavalla virkistyskäyttöön.”

Olemme Kivinokka kaikille -liikkeen kanssa talven ja kevään aikana lähestyneet poliitikkoja aika laajalti, ja tiedustelleet heidän akntojaan Kivinokan suhteen. Kokoomuksen leirissä tuntuu ”gallupien” perusteella olevan aika moni muukin, joka haluaa Kivinokan säilyvän virkistyskäytössä.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää tänään Kivinokan tulevaisuudesta. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.