Kulttuuritunarointia Vantaalla ja Espoossa

Rahat jäivät nyt jakamatta. Kuva: Wikimedia Commons.

Varsinaisia tunareita liikkeellä Vantaalla ja Espoossa. Ei voi muuta todeta.

Vantaan Viihdeorkesteri jäi ilman Vantaan kaupungin tukea, koska jättivät hakemuksen myöhässä. Vantaan vapaa-ajan lautakunta hylkäsi myöhästyneen hakemuksen. Orkesteri haki 132 000 euroa.

– Vantaan Viihdeorkesteri on yksi kaupunkimme merkittävimmistä kulttuuri-instituutioista. Orkesteritoiminnan ja konserttien jatkuminen Vantaalla ei ole mahdollista ilman toiminta-avustusta, toteaa tiedotteessa kulttuurijohtaja Annukka Larkio.

Vantaalla siis lyödään hanskat tiskiin, jos Larkion kommenteista jotain voidaan päätellä.

Espoossa ei olla yhtään sen fiksumpia. Tapiolan kuoro jäi ilman kaupungin avustusta, kun toiminnanjohtajan virheen takia hakemus myöhästyi. Kuoro jäi ilman 115 000 euron tukea.

Tapiolan kuoron kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Reija Hyvärinen kertoo Länsiväylä-lehdelle, että kuoron ei anneta hajota, vaan toiminta jatkuu jollain tapaa ensi vuonnakin.

- Tämän yli päästään. Käytämme omaa pääomaa, hankimme tuloja laulamalla ja kuluja on tietysti myös karsittava, Hyvärinen kertoo Länsiväylälle.

Miten moista sähläämistä voi päästä edes tapahtumaan? Miten näin tärkeistä avustuksista voidaan myöhästyä? Täysin anteeksiantamatonta puuhastelua.

Eniten käy sääliksi Vantaan viihdeorkesterin soittajia ja Tapiolan kuoron laulajia. Heihin nämä tunaroinnit kaikkein kipeimmin iskee. Toiseksi eniten käy sääliksi yleisöä. Molemmat organisaatiot ovat tarjonneet laadukkaita konsertteja.

Jos Espoon ja Vantaan kaupungeilla olisi yhtään pelisilmää, myöhästyneet hakemukset olisi hyväksytty. Tietenkin säännöt pitää olla kaikille samat, mutta pienet mokat voi joskus antaa anteeksi. Se osoittaa inhimillisyyttä ja kulttuuriystävällisyyttä. Toistuvista tai tahallisista mokista pitääkin rangaista. Nyt tukien epääminen osoittaa kaupugilta vain sen, että päättäjät eivät arvosta kyseisiä organisaatioita niin paljon, että voisivat antaa pienen virheen anteeksi. Pienen virheen, joka on tekijälleen kovin kohtalokas.

Vantaa mainostaa: ”Musiikki on kaikkialla.” Niinpä, kaikkialla paitsi Vantaan viihdeorkesterin konserteissa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.