Metallican biisit – top 10


Tällä viikolla Metallica saapuu Helsinkiin soittamaan fanien suosikkibiisejä. Fanit ovat saaneet äänestää, mitä biisejä keikalla tullaan kuulemaan (äänestystulos täällä). Koska lehdistölipulla ei äänestämään päässyt, niin tein tähän oman suosikkilistani Metallican biiseistä.

Lista muodostuu biiseistä, joilla on ollut jokin erityinen asema omassa elämässä, ja joihin liittyy muistoja. One oli biisi, joka kolahti lujaa yläasteikäiseen poikaan. One ja sen video ja sentimentaalinen tarina itsemurhaa toivovasta sotainvalidista teki vaikutuksen nuorukaiseen, joka yritti ensimmäisiä kertoja ajatella omilla aivoilla.

Listan kakkonen Whiplash puolestaan oli ensimmäinen Metallican kappale, jonka koskaan kuulin. Sen jumalattoman nopeat kitarariffit olivat jotain täysin ennenkuulumatonta. Fight Fire with Fire -biisin soitin koulussa ala-asteella, kun jokainen sai vuorollaan tuoda musiikkitunnille jonkun kasetin. Konservatiivinen opettaja sammutti mankan noin 20 sekunnin jälkeen.

Kuten listasta näkee, Metallica on minulle enemmän nostalgiaa kuin nykypäivän ”kova juttu”. Mutta aika ajoin se on silti nähtävä. Viimeksi näin bändin Olympiastadionilla 2004. Jännää nähdä missä iskussa James, Lars, Kirk ja tää-kelvollinen-cliff-burtonin-korvike ovat. (Tai enemmän jännittää kylläkin sään jumalat, sillä ennusteissa on luvattu + 7 astetta ja sadetta).

Tässä Metallican biisit top 10:

1. One
2. Whiplash
3. For Whom The Bell Tolls
4. Welcome Home (Sanitarium)
5. Seek & Destroy
6. Fight Fire With Fire
7. Disposable Heroes
8. Creeping Death
9. Four Horsemen
10. Motorbreath

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.