Onnea Vuoden kaupunkilaiselle!

Kuvakaappaus Lisää kaupunkia Helsinkiin -sivuilta.

Kaupunkitoimittajien yhdistys on valinnut Vuoden kaupunkilaisen, joka vuoden aikana on pyyteettömällä tavalla edistänyt asukkaitten hyvinvointia. Vuonna 2014 Vuoden kaupunkilainen on helsinkiläinen kaupunkisuunnitteluaktiivi Mikko Särelä.

Särelä oli viisi vuotta sitten perustamassa Facebook-ryhmää Lisää kaupunkia Helsinkiin. Hän oli ryhmän ensimmäinen jäsen ja moderaattori aina viime päiviin saakka. Ryhmässä on nyt 5700 jäsentä.

Kaupunkitoimittajien yhdistys perusteli Särelän valintaa mm. seuraavasti:

”Valintakokous kiitteli keskusteluryhmän uusia avauksia, osallistujien tavatonta aktiivisuutta vaihtoehtoisten suunnitelmien kehittäjänä sekä näkökulmien runsautta keskustelussa. Ryhmä ei pelkästään keskustele tai hymistele yhden aatteen mukaisesti.

Moderaattorit ovat kyenneet pitämään ryhmän keskustelun sivistyneena ja asiallisena. Tämä on ansio aikoina, jolloin ylilyönnit sosiaalisessa mediassa ovat pikemminkin normi kuin poikkeus.”

Kuulun itsekin Kaupunkitoimittajien yhdistykseen ja osoittaa äärimmäistä passiivisuutta ja typeryyttä, että en muistanut osallistua Vuoden kaupunkilaisen äänestämiseen. Siksi täytyy tyytyä tähän valintaan. Eikä se ole lainkaan hullumpi. Särelän Lisää kaupunkia Helsinkiin on ylivoimaisesti asiallisin ryhmä, johon olen Facebookissa törmännyt. Keskustelu pysyy fiksuna, keskustelijat ovat ymmärtäneet ryhmän mission ja säännöt, keskustelu pysyy aisoissa eikä rönsyile liikaa.

Kun on aikansa seurannut ala-arvoista keskustelua jossain kaupunginosa-ryhmissä tai huuhaa-sivuilla, niin on virkistävää käydä Lisää kaupunkia Helsinkiin -ryhmässä seuraamassa hyvin moderoitua Facebook-keskustelua. Tulkoon jäsenmääränne lisääntymään ja keskustelu jatkumaan kiivaana.

Onneksi olkoon, Mikko Särelä.

PS. Särelän blogi löytyy täältä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.