5 havaintoa antiikkimessuilta

Helsingin Kaapelitehtaalla on käynnissä Antiikki,- taide ja keräilymessut. Kävin tutustumassa messuihin ja tässä 5 havaintoa tapahtumasta.

1. Ikääntyvät kauppiaat
Tiskin takana on runsaasti harmaita panttereita. Jututin messuisäntä Hannu Tienhaaraa, joka totesi, että usein vanhin tavara joka osastolta löytyy on myyjä. Monilla osastoilla se piti paikkansa. Mistä nuorta verta antiikki- ja taidemarkkinoille?

2. Taidekaupan hiipuminen
Missä kaikki kuvataide? Heikko taloustilanne on ajanut antiikki- ja taidekauppiaat ahtaille. Etenkin se näkyy taidekaupassa. Messuisäntä Tienhaara harmitteli, että taidekauppiaita on messuilla noin puolet siitä, mitä normaalisti on ollut.

3. Osastojen sisustus
Ennen vanhaa oli tapana, että messuosastot sisustetaan kuin antiikkiliikkeet. Niistä tehtiin pieniä antiikkikauppoja. Oli kustavilaisia kaappeja, peilejä, tauluja. Vaan ei ole enää. Kauppiaat eivät oikein taida jaksaa enää panostaa osastoon niin paljon. Ne ovat aika tavallisia messuosastoja, jossa on pöytä ja pöydällä tavaraa myynnissä.

4. Huonekalujen vähäisyys
Antiikkihuonekaluja ei ole myynnissä lähes ollenkaan. Yksi syy on, että kauppa ei käy. Eräs kaarinalainen kauppias kertoi, että kävi hiljattain Vantaalla messuilla ja peräkärryn kanssa toi antiikkihuonekaluja myyntiin. Yksikään ei mennyt kaupaksi.
Toinen syy on se, että Kaapelitehtaalle tullaan raitiovaunulla ja metrolla. Yritä siinä sitten raahata rokokoo-kaappia raitiovaunulla kotiin.

5. Hypistelyä
Monet tulevat messuille katsomaan tavaraa, ikään kuin kyseessä olisi näyttely. Tavaroita hypistellään ja ihastellaan, mutta raha ei kuitenkaan vaihda omistajaa. Itse kuulun myös näihin hypistelijöihin.

Messuisäntä Hannu Tienhaarakin hieman hypistelee.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.

Kommentit on suljettu.