Kivinokan vanha metsä suojellaan

Näkymä vanhan metsän reunalta kohti Vanhankaupunginlahtea.

Kivinokka päätettiin noin vuosi sitten jättää rakentamatta. Alue on ollut kaavassa selvitysalueena yli 10 vuotta. Nyt alkaa vihdoin tapahtua.

Helsingin ympäristökeskukselta tuli eilen viesti, että Kivinokkaan ollaan perustamassa luonnonsuojelualue. Luonnonsuojelualue koskee lähtökohtaisesti Kivinokan vanhaa metsää, joka on siellä Saunalahden rannalla, Ponnistuksen alueen ja siirtolapuutarhan välissä. Metsän pohjoispuolella on Vanhankaupunginlahden lintualue, joka on suojeltu jo aikasemmin.

Tämä on meille kivinokkalaisille oikein erinomainen uutinen. Jos ajattelee tulevaisuutta, niin suojelualue antaa entistä paremman suojan Kivinokalle rakentamista vastaan. Tällä hetkellä Kivinokassa on jo suojeltuna Herttoniemen siirtolapuutarha ja Kulosaaren kartanon ympäristö.

Kivinokassa tehdään tulevan kesän aikana luontoselvityksiä ja syksyllä laaditaan hoito- ja käyttösuunnitelma.

Helsingin ympäristökeskuksen tiedotustilaisuus Kivinokan luonnonsuojelualueeseen liittyen järjestetään keskiviikkona 10.6.2015 klo 18-19.30. Tapaamispaikka on Helsingin kaupungin ympäristökeskus, Viikinkaari 2 (sininen kerrostalo). Tilaisuus on kaikille avoin, joten sinne vaan sankoin joukoin kuuntelemaan, mitä aiheesta kerrotaan.  Työpajoissa osallistujat voivat kertoa tietonsa ja näkemyksensä alueen kehittämisestä.

Paikalla on ainakin biologi Esa Lammi Ympäristösuunnittelu Envirosta sekä ympäristökeskuksen ja kaupunkisuunnitteluviraston edustajia.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.