Mikä muistolaatta minusta tehtäisiin ja minne?

Selfie Yle Aikaisen lähetysstudiossa. Kuvassa mukana  juontajat Tiina ja Sannika.

Olin tänään Ylen Aikaisessa keskustelemassa Muistolaatta-kirjahankkeestani. Olen siis valmistelemassa kirjaa, joka kertoo Helsingin muistolaatoista. Ilmestyy ensi keväänä, jos luoja suo.

Keskusteltiin niitä näitä mainioiden Tiina von Martensin ja Sannika Michelssonin kanssa. Lopussa Sannika kysyi yllättäen, että jos minusta tehtäisiin muistolaatta, niin millainen se olisi ja missä.

Vastasin, että muistolaatta olisi Paimiossa Varsinais-Suomen Kansanopiston seinässä, ja siinä lukisi, että ”Tässä talossa kuuluisa toimittaja-kirjailija Pauli Jokinen valittiin Mister Varsinais-Suomen Kansanopistoksi syksyllä 1990…” Sitten tuli loppumusiikit jo päälle, ja lause jäi vähän kesken. Korjaan asian nyt tässä.

Laatassa pitäisi siis oikeasti lukea: ”Tässä talossa maailmankuulu ja arvostettu toimittaja-kirjailija Pauli Jokinen valittiin Mister Varsinais-Suomen Kansanopistoksi syksyllä 1990 – vaikkei uskois.”

Meitä taisi olla kisassa 2 tai 3 osallistujaa. Joskus olen laittanut asiasta maininnan myös CV:n kohtaan ”muuta tietoa”. En ole päässyt niinä kertoina työhaastatteluun.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.