Miten käy Maijan kahvilan?

Tänä kesänä Maija on Kivinokan kahvilassaan ilahduttanut suuria määriä ihmisiä kilipukeillaan, lampaillaan ja kanoillaan. Harvoin missään kahvilassa nähdään niin spontaania iloa ja naurua kuin Kivinokassa.

Kaupunki on päättänyt kilpailuttaa kioskit, ja ainakin Käpylässä on noussut kansanliike puolustamaan lippakioskin yrittäjiä.

Viimeisten tietojen mukaan Maijan kioski kilpailutetaan myös. Aikaisemmin vuokrasopimusta on jatkettu ilman kilpailutusta. Tiedustelin asiaa Rakennusvirastosta, josta vastattiin:

”Olemme kuluvan syksyn aikana tekemässä selvitystä kaikista kioskeistamme sekä siitä mitkä niistä mahdollisesti tullaan myymään ja mitkä vuokraamaan edelleen, joten emme vielä tässä vaiheessa valitettavasti osaa kertoa teille tämän enempää Kivinokan kioskin kohtalosta.”

Itse näkisin mieluusti Maijan kioskillaan ainakin vielä vuoden tai pari. Hän on itse luonut kioskin konseptin ja tehnyt siitä juuri sopivan näköisen ja oloisen Kivinokkaan.

Ymmärrykseni mukaan Maija on halukas vielä jatkamaan, mutta jos samalle viivalle tulee jokin suurempi kahvilayrittäjä, niin voi olla että on aika vaikea pärjätä tarjouskilpailussa. Toivottavasti sitten valinnassa painavat muutkin asiat kuin raha. Paras juttu olisi, jos kaupunki jatkaa vuokrasopimusta Maijan kanssa ilman kilpailutusta, kuten tähänkin saakka. Kilpailutetaan kioski sitten, kun Maija siitä joskus luopuu.

BÄÄ!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.