Muna, kana vai kuntoiluteline?

Kävin pitkästä aikaa Kivinokassa lenkillä (olisko jo toinen kerta kun saan lenkkitossut jalkaan tänä kesänä). Piipahdin Kivinokan virallisella kuntoilupaikalla. Jaa missä? No siinä, joka on hiekkatien vieressä hieman ennen parkkipaikkaa. Sellainen, jossa voi tehdä vatsalihasliikkeitä ja nostaa pölkkyä. Vastaavia on ympäri kaupunkia pururatojen varsilla ja urheilupuistoissa.

Tuo Kivinokan kuntoilupaikka on vuosien mittaan saanut sen verran viherkasvustoa ympärilleen, ettei sitä tieltä edes huomaa. Laitteet ovat todella huonossa kunnossa, pölkyt ovat lahonneet poikki.

Onko sitten ensin muna vai kana? Onko kuntoilupaikka mennyt huonoon kuntoon, koska sitä ei käytetä, vai käytetäänkö sitä niin vähän (= ei ollenkaan), koska se on niin huonossa kunnossa?

Anyway, tuollaisena siitä ei ole hyötyä kenellekään. Se pitäisi joko uusia kokonaan ja laittaa viereen joku kyltti, että satunnainen kuntoilijakin sen löytää tai sitten purkaa kokonaan pois. Tuollainen kuntoilupaikka Kivinokassa ehdottomasti pitäisi olla, mutta sijainti voisi olla toinen. Uimaranta? Petankkikenttä?

Tuolla se on!

Lähenee, lähenee…

On kuntoilupaikalla jotain aktiviteettia ollut. Joku on käynyt siellä tyhjentämässä parkkimittarin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.