Wanted: Helsingin muistolaatat

Olen valmistelemassa kirjaa ”Helsingin muistolaattabongarin opas”, joka ilmestyy vuonna 2015 Minerva Kustannuksen julkaisemana.

Kirjassa pyrin esittelemään mahdollisimman kattavasti Helsingin muistolaattoja, joita on satoja useiden rakennusten seinissä. Kirjasta tulee opas ja hakuteos. Se on myös ensimmäinen kirja, joka keskittyy Helsingin muistolaattoihin.

Muistolaatoista ei ole mitään kattavaa ja ajantasaista rekisteriä olemassa. Helsingin kaupunginmuseolla on jonkinlainen tietokanta, mutta sekin on jo vuosien takaa.

Haluan saada yleisön mukaan kertomaan muistolaatoista, jotta saan kirjaan mahdollisimman kattavasti kaikki kaupungin muistolaatat esittelyyn. Etenkin kaipaan tietoa uudehkoista 2000-luvulla valmistuneista muistolaatoista sekä muistolaatoista, jotka ovat lähiöissä ja uusissa kaupunginosissa.

Olen perustanut Facebook-ryhmän ”Helsingin muistolaatat” (www.facebook.com/groups/helsinginmuistolaatat), jonne voi liittyä ja jonne voi kirjoittaa missä on muistolaattoja nähnyt. Muistolaatoista voi kertoa niiden sijainnin ja mistä ne kertovat. Myös valokuvat ovat tervetulleita.

Facebookin lisäksi muistolaatoista voi lähettää minulle sähköpostia palejokinen@gmail.com. Twitteriin voi myös laittaa viestiä tagillä #muistolaatat.

Kerään tietoa muistolaatoista tämän syksyn ajan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.

Kommentit on suljettu.