Pubivisassa tunnelma katossa

20151012_201036

Mikä onkaan mukavampi tapa viettää arki-ilta kuin pähkinöiden pureskelu pubivisassa. Sopivan haastava visa, hyvä porukka ja muutama olut kyytipojaksi on erittäin koukuttava yhdistelmä.

Meillä on ollut tapana käydä manantaisin Olutravintola Sivukirjaston visassa Kalliossa. Olemme käyneet siellä porukalla jo useamman vuoden ajan. Kokoonpano hieman vaihtelee viikosta toiseen. Sivukirjaston visa on sopivan hankala, voitto ei todellakaan tule kuin Manulle illallinen.

Meidän porukka on sellainen eri sortin humanisteista koostuva remmi, jolla on kohtuullista yleissivistystä usealta alalta. Silti olemme voittaneet Sivukirjaston visan vain kerran kaikkien näiden vuosien aikana. Kolmen parhaan joukkoon yltäminenkin on ollut työlästä. Tämä kertoo siitä, että Sivukirjaston visassa on erittäin kova taso.

Eilen taas oltiin visailemassa, tällä kertaa kolmen hengen tiimillä. Visan vetäjä Ismo oli laatinut kiperiä kysymyksiä kisailijoiden päänmenoksi. Sivukirjasto on myös siitä hyvä paikka käydä visailemassa, sillä siellä on hyvä olutvalikoima.

20151012_201030

Loppusijoituksemme oli eilen kuudes. Kisassa oli 12 joukkuetta. Tiesimme kaikki mitä oli tiedettävissä, ja muutaman kerran arvasimmekin oikein. Kisa meni osaltamme ihan mukiinmenevästi, mutta ei vaan tällä kertaa ollut rahkeita parempaan.

Tiesimme mm. missä paloi hotelli viime viikonloppuna, mihin maahan meni rauhan Nobel, kuka suomalainen on voittanut tasan 2 Stanley Cupia, millä vuosikymmenellä on tehty elokuva Kaunotar ja Kulkuri, kuka on kirjoittanut Ruton, mikä on egoismin vastakohta, missä kaupunginosassa sijaitsee Ahtisaaren aukio, mihin kyyn myrkky vaikuttaa, mikä on komisario Palmun etunimi, yms.

Sitä vastoin emme tieneet missä käytetään kultivaattoria, mikä kirjaimerkki on tilde, missä on venevalmistamo Nautor, mille materiaalille kirjoitettiin USA:n itsenäisyysjulistus, mikä oli soitetuin live-biisi Suomessa 2014, millä maalla on maailman 2. suurimmat kultavarannot, mikä on asukasluvultaan Suomen pienin kunta, yms.

Moni joukkue nämäkin tiesi, joten onnea voittajille. Ensi viikolla uusi yritys.

Linkkejä:

Sivukirjaston kotisivut

Pubivisat.fi/helsinki

Tietokilpailuyhdistys – pubivisat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.