Rakennusvirasto kävi Kivinokassa – risuja vai ruusuja?

Rakennusviraston tarkastajat kävivät tänään Kivinokassa hieman katsastamassa aluetta. Olin itse saaritoimikunnan edustajana heitä pikkuisen opastamassa. Heillä oli kova kiire, eikä syvällisesti ehditty keskustelemaan oikein mistään.

Rakennusvirasto on kovin tarkka siitä, että alue säilyy luonnonmukaisena (kuten sääntöjen mukaan pitää ollakin). Pienetkin risukasat käsketään poistaa. Nyt tien reunat olivat täynnä puita ja oksia, jotka ovat sähkömiesten jäljiltä, kun uusivat sähkötolppia pari viikkoa sitten. Viraston mielestä sähkölaitoksen tulisi ne viedä pois, mutta tuskin vievät. Toinenkin ratkaisu viraston edustajalla oli: Ponnareiden saunaan polttopuuksi. Ponnarit kuulolla, sieltä vaan tien poskesta hakemaan!

Vierasperäiset kasvit on myös ongelma, ja siihen he kiinnittivät huomiota. Ja aivan oikein. Kehottivat syyskokouksessa ottamaan asian esiin. Eli japanintatar, kurtturuusu, pihlaja-angervo, pajunagervo ja palsamit pois pihoilta.

Tällaisiakin vieraslajeja tavattiin. Joku on tuonut metsään muovikuusia lähemmäs kymmenen kappaletta. Ympäristötaidetta? Ja olipa siinä vieressä myös yksi ruukkukasvi. Oli naurussa pidättelemistä, kun viraston tyypit nämä äkkäsivät.

Hylätyt veneet on yksi murheenkryyni. Pitää ottaa selvää kenen vastuulla ne ovat ja mitä niille voisi tehdä. Ideoita? (Huom! Nyt en tarkoita, että kuvassa olevat veneet olisivat hylättyjä).

Ja sitten keskusteltiin lyhyesti portista ja lukosta. Tästä portin ja lukon kohtalosta tultaneen vielä jatkamaan keskusteluja ja asiaan palattaneen ennen ensi kesää. Siihen asiaan on saatava kesään mennessä selvät säännöt. Näillä mennään nyt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.

Kommentit on suljettu.