Tikkaset, Kristo Salminen ja Motörhead-paita

Olen lukenut Henrik Tikkasen osoitetrilogian jo vuosia sitten, mutta Märta Tikkaseen en ole juuri tutustunut (Suurpyytäjän luin nuorenpana, mutten muista siitä mitään). Kunnes kesällä löysin Vermon kirppikseltä kulahtaneena pokkarina Vuosisadan rakkaustarinan. Se olikin hyvä lukea pohjiksi, sillä syksyllä Kansallisteatterissa saa ensi-iltansa näytelmä Vuosisadan rakkaustarinat, joka kertoo Henrik ja Märta Tikkasen elämästä, riidoista ja rakkaudesta – ja kaiketi vähän muustakin. Ensi-ilta 11.9.

Pääparina näyttelevät Petri Manninen ja Cecile Orblin, joita haastattelin syyskuussa ilmestyvään Cult24 Magazineen. Näytelmän herkkupaloina on laulut. Muusikko Antti Uhlenius on säveltänyt lauluja Märta Tikkasen runojen pohjalta. Tässäpä maistiaisena pieni pätkä, jonka Uhlenius ja Orblin esittivät Kansallisteatterin syyskauden avajaistilaisuudessa.

Ja tässä vielä kuva Kristo Salmisesta samassa tilaisuudessa. Toissapäivänä uutisoitiin, että Motörhead saapuu Suomeen konsertoimaan joulukuussa. Tosifani pukee saman tien fanipaidan päälle eikä ota sitä pois ennen joulua. No Sleep til’ December!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.