Elokuva-arvio: Toiset tytöt ja aikuistumisen tuska

Toiset tytöt -elokuva perustuu neljän nuoren tytön videopäiväkirjoihin. Ohjaaja Esa Illi on niistä muokannut episodimaisen fiktioelokuvan.

Elokuva kertoo neljästä kaveruksesta, jotka kokevat aikuistumisen tuskaa kukin tahoillaan. Tehdään niitä tyypillisiä nuoruuden virheitä: dokataan, kokeillaan pilveä, tullaan raskaaksi.

Elokuvan pääosissa ovat Sara Soulié, Ida Vakkuri, Misa Lommi ja Bahar Tokat. Ohjaaja Esa Illi on aikaisemminkin tehnyt viihdyttäviä draamaelokuvia, joissa näyttelijät saavat ison roolin (Apinajuttu, Broidit). Toiset tytöt -elokuvassa nuoret näyttelijät tekevät luontevat roolit Illin ohjauksessa. Nelikkosta kukaan ei erotu voimakkaasti edukseen, vaan kaikki tekevät tasaisen varmaa työtä.

Toiset tytöt on kuin tyttöjen versio Kohta 18 -elokuvasta. Maarit Lallin ohjaama Kohta 18 kertoi nuorten poikien elämästä ja putsasi pokaalipöydän Jussi-gaalassa pari vuotta sitten. Toiset tytöt tulee tuskin samaa temppua tekemään, sillä se ei yllä yhtä elämänmakuiseksi ja autenttiseksi nuorisokuvaukseksi. Kohta 18 -elokuvan dokumentaarinen ote piti paremmin otteessaan.

Siinä missä viime aikoina elokuvissa on saanut tottua Turun ja Naantalin maisemiin, niin Toiset tytöt on leimallisesti Helsinki-elokuva. Helsinki on tärkeässä osassa tarinaa, ja Esa Illi kuvaajineen käyttää kaupunkia hyvin hyväkseen. Suomenlinna, Kivinokka, Töölönlahti ja muut merelliset kaupunkimiljööt ovat kauniisti esillä.

Toiset tytöt on mukavaa ajan vietettä, jota on helppo katsoa ja helppo unohtaa.

Arvio: 3/5

Toiset tytöt ensi-illassa 13.3.2015

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.