Maanomistajan kierros Kivinokassa

Saaritoimikunta teki kierroksen Kivinokassa Helsingin rakennusviraston ja Staran edustajien kanssa. Kyseinen kierros tehdään joka kevät. Maaomistaja katsastaa tilukset, missä kunnossa paikat ovat ja antaa lopuksi kehotukset (lue: määräykset) mihin toimenpiteisiin tulee ryhtyä.

Aurinko pilkisti puitten välistä ja seurueemme oli hyvällä tuulella. Tapaaminen oli hyvin antoisa ja ajatuksia heräsi puolin ja toisin. Tässä nyt muutama keskeinen kohta, mitä retkellä käsiteltiin:

Rakennusten kunto

Todettiin, että moni Kivinokan yleisistä rakennuksista kaipaa face-liftiä. Monet jopa aika perusteellistakin remonttia. Toivotaan, että ainakin huvimajat, urheilukentän koppi, tanssilava ja vahtitupa saataisiin jo tänä kesänä kuntoon. Näissä kaivataan talkooväkeä. Jos osaat ottaa vasaran käteen oikein päin, niin saa ilmoittautua (saaritoimikunta@kivinokka.fi).  

Vieraskasvit

Tästä tuli kaupungilta hyvin tiukkaa ukaasia. Vieraskasvit on saatava kuriin ja kesämajojen pihoille ei saa istuttaa mitään. Piste. Kesämajalaiset voivat auttaa asiaa kolmella tavalla:

1) Älä istuta kesämajasi pihaan mitään
2) Tuhoa kesämajasi lähistöltä kaikki vieraskasvit (kitkentäohje täällä)
3) Osallistu jättipalsami-talkoisiin 13.6. klo 15.

Tässäpä nämä konkreettisimmat asiat. Leikkipaikkoja lapsille toivottiin, katsotaan eteneekö asia tämän hallituskauden aikana.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.