Romanit saivat liputuspäivän – mutta millä liputetaan?

Romanien kansainvälinen lippu.

Helsingissä aletaan jatkossa liputtamaan myös Romanien kansallispäivänä, joka on 8. huhtikuuta. Hieno kädenojennus kaupungilta vähemmistöryhmää kohtaan.

Liputus tapahtuu kaupungintalolla. Aikaisemmin on kaupungintalolla liputettu saamelaisten, tanskalaisten, norjalaisten, ruotsalaisten, ahvenanmaalaisten ja islantilaisten kunniaksi. Näiden lisäksi on liputettu luonnollisesti yleisinä liputuspäivinä.

Romanien liputuspäivä sai tuulta alleen valtuutettu Tuomas Wallgrenin aloitteesta.

Yhteen kysymykseen en löytänyt vastausta kaupunginhallituksen asiakirjoista: Millä lipulla romanien kansallispäivänä liputetaan?

Muiden kansallispäivien kohdalla liputetaan sekä Suomen lipulla että vieraan maan lipulla. Ja esimerkiksi saamelaisten kansallispäivänä liputetaan Suomen lipulla ja saamelaisten heimolipulla.

Romaneilla on oma kansainvälinen lippunsa (kuva yllä), joka hyväkstyttiin romanien kansainvälisessä konfrenssisa Lontoossa vuonna 1971. Liehuuko 8. huhtikuuta kaupungintalolla romanien lippu vai pelkästään Suomen lippu? Jäädään jännityksellä odottamaan.

EDIT 13.1.2015 klo 13.00:
Kaupungin politiikassa mukana häärivä Nyholmin Henkka kiirehti kertomaan Facebookissa, että kyllä se juuri yllä oleva lippu on, joka salossa tulee liehumaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tekijä: Pauli Jokinen

Kirjailija, kulttuuribloggaaja ja kävelyopas.

Kommentit on suljettu.